tirsdag 8. juni 2010

Da er dagen her

To måneder etter innsamlinga, så kan vi endelig laste kontaineren, og gjøre den klar til å sendes. Vi starter opp klokka 17 på Myklerud onsdag 9.6. Dersom noen ønsker å hjelpe oss den siste biten også, så er vi takknemlige.

Vi har den siste tiden forsøkt å få i stand en ordning med hjelpeorganisasjoner som holder til i Chile, men de kommer med vilkår som ikke er akseptable for oss. Det vanlige er at de skal få gå gjennom utstyret og ha "førstevalg" i hva de skal ta, for deretter å sende resten til Parral. Dette er smått ufint, og vi har til slutt landet på en løsning der vi oppretter en søsterorganisasjon i Chile som også bærer navnet Amigos de Parral. Det vil nok bli litt dyrere i form av fortolling og importavgifter, men det gjør i hvertfall at drømmen til Katarina (og oss) kan realiseres.

Det nærmer seg slutten av denne etappen, så nå gjenstår det mest papirarbeid.

Vi har totalt samlet inn kr. 30 000,- så tretti tusen takk til alle som har bidratt økonomisk. Takk også til alle som har bidratt med klær og utstyr.

Regnskap blir publisert på bloggen etterhvert, sammen med et sammendrag av erfaringene vi har gjort.

K

2 kommentarer:

 1. Ååååå så bra....
  Og for en flott innsats dere har lagt ned..
  Jeg er så imponert....
  Håper alt dere har samlet inn kommer til "akkuratt den som trenger det mest"
  Gratulerer så mye.
  Stor klem fra Kaia

  som håper jeg får høre hvordan det går videre....

  SvarSlett
 2. Kaia,

  Takk for oppmerksomheten og støtten (både økonomisk og moralsk). Vi tror nok at alt kommer til de som trenger det mest. Søsterorganisasjonen vår, som er opprettet i Parral, har for en stund siden startet arbeidet med å finne ut hvem som trenger mest, og hvor i byen behovet er størst. De som er "teamet" der nede består blant annet av flere sosialarbeidere, en lege, en advokat og andre frivillige. Vi krysser fingrene for at transporten går smertefritt, og at vi ikke støter på problemer i forhold til tollmyndigheter.

  SvarSlett