torsdag 20. mai 2010

Endelig

Endelig er jeg på saken igjen, etter mer enn to ukers død-periode for arbeidet med Amigos de Parral. Vi begynner å nærme oss å få sendt containeren fra Norge. Jeg har slitt med å få klare svar fra myndigheter i Norge og i Chile for hvordan vi kan gjennomføres shippingen, og motivasjonen min har vært igjennom en solid nedadgående trend. Her i Norge er det tilsynelatende ingen i myndighetene som vet hvordan dette skal gjennomføres, og kan gi gode svar. Til og med den norske ambassade i Chile kommer med utsagn som "(...) anser ikke dette som noe som angår oss (...)". Selvfølgelig har alle vært høflige og pekt på andre, men til syvende og sist er det Just Henriksen (takk til Røde Kors for å gi oss hans kontaktinfo) i Sealift (vår foretrukne speditør) som har hjulpet oss mest i forhold til å peke på hvem man skal kontakte.

Jeg lover å dokumentere prosessen og erfaringene i blogg-form ved en senere anledning.

Nok syting.

Takket være internett har vi knyttet kontakt med Juan Carlos Hidalgo i Chile som er fra Parral. Han har tydeligvis et bredt kontaktnett, som gjør at han lett har kunnet hjelpe oss med å få svar på noen av spørsmålene våre. Det jeg trenger nå er bare å få bekreftet opplysningene og gjort en avtale i Chile, så bestilles container. Forhåpentligvis umiddelbart over pinsehelgen - og da trenger vi hjelp til å laste containeren og telle over sekker og esker. Jeg vil også takke Eli Stamnes som parallelt bruker sitt kontaktnett mot hjelpeorganisasjonene for å gjøre tilsvarende undersøkelser.

Legger til slutt til at vi er meget fornøyde med Myklerud Skole som ikke har stilt noen krav om at vi må få ut alt vi har lagret - dette er veldig viktig.

1 kommentar:

  1. Det er forbaska at det skal være så vanskelig å hjelpe noen....
    Papirmølle her, og papirmølle der.....
    Håper det ordner seg raskt, skal sende over noen positive tanker.
    Klem fra Kaia

    SvarSlett