søndag 13. juni 2010

Vi nærmer oss tid for å sende kontaineren

Da nærmer vi oss dagen da vi sender klær og utstyr avgårde. De siste dokumentene forfattes for å sendes til Chile og få de forhåndsgodkjent, slik at ingen overraskelser venter oss når konteineren ankommer Valparaiso og Chile. Forventningene i Chile er store og de gleder seg for å kunne ta i mot alt sammen.

En av de mest usikre dokumentasjonskravene (for vår del) som er pålagt oss av chilenske myndigheter, var kravet om et s.k. fumigasjonssertifikat. Dette har jeg ikke klart å oppdrive, men ved hjelp av Frogn kommune, ble jeg tipset om å kontakte Anticimex. De var meget behjelpelige, og satte meg i kontakt med smittevernoverlegen i Oslo, Tore Steen, som forklarte hvilken prosedyre vi måtte følge for å få et dokument som kan sendes med konteineren. Anticimex gjennomførte en inspeksjon av innholdet i konteineren, og sendte rapport til smittevernoverlegen. I sin tur forfattet han et følgebrev til rapporten som bekrefter at konteineren ikke inneholder tegn til rotter, mus, insekter eller andre skadedyr. Følgebrevet er skrevet på offisielt brevhode og med stempel (viktig!). Alt dette klarte de å få til på mindre enn et døgn - jeg er meget imponert over effektiviteten deres. En stor takk rettes til Tore Steen (smittevernoverlegen i Oslo) og Linda Raaer hos Anticimex som har hjulpet oss med dette.

Nå er neste steg å vente på teksten til et følgebrev på spansk som skal være med proforma fakturaen vi sender sammen med konteineren. Her er det noen obligatoriske formuleringer som skal være med, så vi trenger litt hjelp fra Chile til dette. Forhåpentligvis har vi avklart det før helga er slutt.

Kenneth

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar