torsdag 20. mai 2010

Endelig

Endelig er jeg på saken igjen, etter mer enn to ukers død-periode for arbeidet med Amigos de Parral. Vi begynner å nærme oss å få sendt containeren fra Norge. Jeg har slitt med å få klare svar fra myndigheter i Norge og i Chile for hvordan vi kan gjennomføres shippingen, og motivasjonen min har vært igjennom en solid nedadgående trend. Her i Norge er det tilsynelatende ingen i myndighetene som vet hvordan dette skal gjennomføres, og kan gi gode svar. Til og med den norske ambassade i Chile kommer med utsagn som "(...) anser ikke dette som noe som angår oss (...)". Selvfølgelig har alle vært høflige og pekt på andre, men til syvende og sist er det Just Henriksen (takk til Røde Kors for å gi oss hans kontaktinfo) i Sealift (vår foretrukne speditør) som har hjulpet oss mest i forhold til å peke på hvem man skal kontakte.

Jeg lover å dokumentere prosessen og erfaringene i blogg-form ved en senere anledning.

Nok syting.

Takket være internett har vi knyttet kontakt med Juan Carlos Hidalgo i Chile som er fra Parral. Han har tydeligvis et bredt kontaktnett, som gjør at han lett har kunnet hjelpe oss med å få svar på noen av spørsmålene våre. Det jeg trenger nå er bare å få bekreftet opplysningene og gjort en avtale i Chile, så bestilles container. Forhåpentligvis umiddelbart over pinsehelgen - og da trenger vi hjelp til å laste containeren og telle over sekker og esker. Jeg vil også takke Eli Stamnes som parallelt bruker sitt kontaktnett mot hjelpeorganisasjonene for å gjøre tilsvarende undersøkelser.

Legger til slutt til at vi er meget fornøyde med Myklerud Skole som ikke har stilt noen krav om at vi må få ut alt vi har lagret - dette er veldig viktig.

lørdag 1. mai 2010

Så nær...

Det er en glede å fortelle at vi nå er så nær målet... Containeren blir bestilt denne uken:)
Givergleden har vært overveldenede og vi er lykkelige som kan si at dette prosjektet har vi klart i samarbeid med alle dere der ute.
Tusen takk!

Dette bildet er fra innsamlingen i mars. Vi vikk inn over 400 sekker med klær og Katarina solgte kaker og vafler til nesten 3000 kr.
Vi mangeler fortsatt penger og det er ennå ikke forsent til å bidra.

mvh
Amigos de Parral

Overveldet og Lykkelig

Kjære bloggvenner. Jeg er overveldet og lykkelig over responsen som er kommet i forbindelsen med Mayas candy. Ikke bare er det kommet inn over 3000 kroner på konto, men jeg er så lykkelig over solidariteten til folk der ute. Maya bidrar med en fantastisk stempelcandy som selv jeg sikler etter:)
2. premien består av litt av hvert som jeg selv bidrar med.
Randi bidrar med en nydelig gaveeske til tredjeperson, og Kaia har laget en flott kurv som skal fylles med litt godis.
Er ikke dette flott??
Heng deg på for denne trekkes i kveld:)
Status: Vi har nå samlet rundt 400 sekker som er lagret på skolen. I neste uker kommer containeren, slik at vi kan sende tingene. I Chile venter flere på denne containeren og det lages nå en liste over de som trenger klær og utstyr mest. De får hjelp først.
Det er fortsatt mange som ikke har tak over hodet og som nå bor hos familie og venner. Det er kommet noe hjelp fra myndighetene, men dessverre ikke nok.
Jeg fikk høre av min mor en historie om en ung alenemamma med tre barn, som nå bor i hønsehuset, fordi hun ikke hadde rett til å bo i myndighetenes få brakker som er blitt satt opp. Hun hadde jo fire vegger og tak, et trekkfullt hønsehus. Ikke nok med det...hennes eldste sønn har laukemi.
Derfor blir jeg så glad når jeg ser givergleden hos mine venner og bloggvenner.
Denne solidariteten er verdt mye mer enn hva myndighetene får til.
klem til dere alle fra Angella