søndag 9. januar 2011

Besøk i Parral

Lenge siden vi har postet noe her, men nå har Amigos de Parral vært i Parral, der vi med egne øyne har sett de vannvittige ødeleggelsene som byen har opplevd.

De som ikke kjenner byen fra før, vil ved første øyekast ikke se ødeleggelsene, da myndighetene har gjort en stor jobb med å rydde opp etter ødeleggelsene. Enten ser det ut som tomme områder med gress, planter og grus, eller så står det små prefabrikerte "hus" på eiendommene. Disse "husene" er pr. i dag eneste erstatning for de som mistet husene sine. Jeg har dokkestue hjemme som er mer robust, og mange av mine venner og naboer har redskapsskjul som ligner på disse husene. Så godt som alle de staselige, flotte husene av adobe er borte.

I andre byer ligger store bydeler ødelagt og øde som spøkelsesbyer. Et stort Chilensk flagg henger mellom to blokker som et signal om optimisme eller i det minste patriotisme. Blokker med mange titalls leiligheter står skjevt og ustøtt og venter på å bli redusert til grus og støv som kan bli kjørt bort av armadaer av lastebiler. Hvor bor de tusener av mennesker som eier disse leilighetene nå? Chile har de siste hundre årene reist seg fra liknende katastrofer flere ganger, det gjør de denne gangen også.

Vi kommer snart tilbake med mer fra reisen, inkludert masse bilder.


- Kenneth

2 kommentarer:

 1. Uff, det er sikkert forferdelig å se hvilke ødeleggelser jordskjelvet har gjort. Føler med dere.
  Gleder/gruer meg til å se bilder, dere har gjort en kjempejobb med å dele ut klær og nødvendigheter.
  Klem fra Kaia

  SvarSlett
 2. Thanks for one's marvelous posting! I certainly enjoyed
  reading it, you are a great author.I will make sure to
  bookmark your blog and will come back later in life.
  I want to encourage that you continue your great work,
  have a nice evening!

  SvarSlett